zoeken
0
categorieen
Zoeken
Winkelmandje

Bouwpakket 3D printer

Van aluminium vervaardigde constructieprofielen zijn spijkerhard en compromisloos en tegelijkertijd aangenaam licht in gewicht. Deze eigenschappen maken de profielen uitermate geschikt voor het opzetten van een frame voor een industriële 3D printer. Ook wanneer u een behuizing (afscherming) voor de printer wilt construeren zijn aluminium profielen de beste en mooiste optie. Uw 3D printsysteem is makkelijk te verplaatsen en de constructie heeft geen last van oxidatie of andere metaal-aantasting. 

Bouw het ideale metalen frame voor uw 3D printer

Voor grote, middelgrote en kleinere industriële 3D printsystemen kunt u bij Aluxprofiel een frame op maat bestellen. Indien u reeds over een uitgewerkte bouwtekening beschikt, zorgen we ervoor dat de profielen tot op de millimeter nauwkeurig worden aangeleverd. Ook een eventuele bewerking van de profielen, zoals het aanbrengen van schroefdraden, inbusgaten en ankerpinnen, verrichten we uiterst gedetailleerd. Zo kan het metalen frame voor uw 3D-printer eenvoudig worden opgezet en blijft het jarenlang onwrikbaar staan. Bij een ongelijke werkvloer kan het frame makkelijk van stelpoten worden voorzien. 

Mocht u geen volledig uitgewerkte tekening hebben voor het bouwen uw 3D-printer, dan adviseren we u graag. Onder meer over de ideale afmeting profielen voor de X-assen, Y-assen en Z-assen van het frame. Dit wordt afgestemd op het type extruder en filament houder die u gaat gebruiken. We zorgen er ook voor dat de sleuven van de profielen de juiste omvang hebben en perfect gepositioneerd zijn voor het monteren van extruders, filament houder(s) en andere componenten van de printer. En uiteraard bieden we u de beste optie voor de montage van de aluminium profielen. Dit kan verschillen bij de diverse secties van het frame. 

Bouw een solide afscherming voor uw 3D printer

Binnen uw onderneming kan het nodig zijn om een 3D-printer gepast af te schermen. Bijvoorbeeld om de hitte binnen te houden, zodat ook met materialen als PetG en ABS kan worden geprint. Of, om te voorkomen dat er stofdeeltjes op het printwerk terecht komen. 

Voor kleinere printers heeft Aluxprofiel bouwpakketten voor 3D kasten. Het frame van de kasten wordt volledig uit aluminium profielen opgebouwd. De lengte, breedte en diepte van de kast kunt u afstemmen op de dimensies van de printer. Voor de montagemanier van de profielen bieden we meerdere mogelijkheden. U kunt ook aangeven als u de kast met of zonder plaatvulling wilt bestellen. 

Voor grotere industriële 3D printers kunt u een eenvoudig een bouwpakket samenstellen voor een gedeeltelijke of volledige afscherming van de machine. De behuizing kan tot in details worden afgestemd op de unieke omstandigheden binnen uw bedrijf. Met aluminium profielen is haast elke constructie mogelijk! 

Bouwpakket 3D printer: duurzamer en voordeliger met aluminium profielen

Met een bouwpakket van aluminium profielen hoeft u zich geen zorgen te maken over onderhoud van het frame van uw 3D-printer en eventuele afscherming. Aluminium roest niet (zoals staal) en vervormd niet (zoals kunststof). Het metaal behoud over tijd ook zijn oorspronkelijke elegante uitstraling. Voor een voordelige prijs krijgt u bij Aluxprofiel een simpel te monteren bouwpakket welke minimaal 30 jaar in optimale conditie blijft.