zoeken
0
categorieen
Zoeken
Winkelmandje

Bouwpakket werktafel

Werktafels opgebouwd uit aluminium profielen zijn bijzonder praktisch bij de inrichting van werkplekken voor medische apparatuur, communicatie apparatuur en lichte industrie (sorteren, verpakken, assembleren, inspecteren). Aluminium biedt namelijk veruit de beste combinatie tussen gewicht, draagvermogen en duurzaamheid. Het metaal is 3 keer lichter dan staal, veel stabieler dan kunststofmaterialen en gaat aanzienlijk langer mee dan hout. Een frame van aluminium profielen kunt u overigens makkelijk combineren met een werkblad van hout, pvc of roestvrij staal. 

Configureer zelf uw bouwpakket werktafel

Bij Aluxprofiel bestelt u bouwpakketten voor werktafels tot op de millimeter op maat. Zo stemt u de tafel netjes af op de dimensies van de werkruimte en creëert u het ideale werkblad voor de job. Met een eigen configuratie zorgt u eveneens voor de juiste werkhoogte, zodat het personeel ergonomisch, veilig en vlot kan arbeiden. Zowel de breedte, diepte als hoogte van de werktafel kan vanaf 20 centimeter tot 2 meter worden vastgesteld. Met de handige prijscalculator op onze site, ziet u bij het invoeren van afmetingen meteen de prijs voor het complete pakket. 

Schroefbusverbindingen zorgen voor een solide montage van de werktafel. Met deze compacte verbindingen komt er geen micrometer speling tussen de profielen, waardoor de tafel onwrikbaar op uw bedrijfsvloer blijft staan. Ook na jarenlang gebruik. Het in elkaar zetten van een bouwpakket werktafel gaat dankzij de lichtgewicht aluminium profielen eenvoudig en snel. 

Extra ruimte met inklapbare werktafels

Om het volume van uw werkplek multifunctioneel te benutten bieden we inklapbare werktafels die aan de muur worden bevestigd. Ingeklapt neemt de uit aluminium profielen opgebouwde tafel slechts 10 cm in. Uitgeklapt heeft u de beschikking over een optimaal ondersteund werkblad met een breedte van 150 cm en een diepte van 80 cm. De afmeting van dit bouwpakket is standaard. U kunt de tafel (inclusief alle bevestigingsmaterialen) zonder of met een werkblad bestellen. 

De flexibiliteit van uw werktafel-bouwpakket

Uit aluminium profielen opgebouwde werktafels bieden legio mogelijkheden voor modificatie, uitbouw en integratie met andere werkmeubels. Dankzij de open sleuven aan de profielen kunt u letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Er kunnen bijvoorbeeld verhoogde platforms aan de zijkanten en achterkant worden bevestigd. Ook kunt u de tafel altijd een stukje uitbreiden of meerdere tafels naadloos aan elkaar koppelen. Op de steunprofielen aan de poten kan een onderblad worden bevestigd. En door simpelweg het voorste steunprofiel te veplaatsen maakt u ruimte onder de tafel voor ladekasten en schuifkasten. De aluminium profielen zijn ook uiterst geschikt voor het aanhechten van kabelgoten, cpu houders, werklampen en andere attributen. Onder de poten van de tafel kunnen makkelijk stelvoeten voor het waterpasstellen en wielen worden aangebracht. 

Een roestvast aluminium frame met een lange levensduur

Werktafels van aluminium profielen zijn een zeer duurzame investering. Aluminium bezit van nature een beschermlaag tegen oxidatie (roest), waardoor de profielen gedurende de volledige levensduur geen onderhoud nodig hebben. U hoeft ze nooit te verven of van een beschermende coating te voorzien. Dit bespaart tijd en geld. Configureer het perfecte bouwpakket voor uw bedrijvigheid en geniet langer dan 30 jaar van een solide, stabiele werktafel die makkelijk te verplaatsen is.