zoeken
0
categorieen
Zoeken
Winkelmandje

Aluminium profiel verbinders

Er bestaan uiteenlopende methoden om aluminium profielen stabiel en duurzaam aan elkaar te koppelen. Een hoekverbinder aan de buitenzijde van de profielen is de eenvoudigste en snelste montagemanier. Ook de verbindingsplaten zijn enorm solide en geschikt om snel de aluminium profielen met elkaar te verbinden. U kunt ook kiezen voor interne verbinders die netjes in de T-sleuven van de aluminium profielen worden weggewerkt, zoals schroefbusverbinders, boutverbinders en verlengmoeren. Aluxprofiel biedt u voor zowel externe- als interne bevestigingsmethoden een ruime variëteit aan verbindingselementen en bijhorende bevestigingsmaterialen.

3-weg verbinders
3weg verbinders

3-weg verbinders

45-graden verbinders
45graden verbinders

45-graden verbinders

Hoekverbinders
hoekverbinders

Hoekverbinders

Interne verbinders
interne verbinders

Interne verbinders

Scharnierende verbinders
scharnierende verbinders

Scharnierende verbinders

Verlengmoeren
verlengmoeren

Verlengmoeren

Verbindingsplaten
verbindingsplaten

Verbindingsplaten

T-verbindingsplaten
tverbindingsplaten

T-verbindingsplaten

Solide hoekverbinders in verschillende vormen en afmetingen

Een hoekverbinding is de simpelste manier om twee aluminium profielen te koppelen. Het is geschikt voor elke profielconstructie die geen plaatvulling krijgt. Deze montagemanier heeft een aantal pluspunten: 

 • De profielen hoeven niet bewerkt te worden voor de montage (schroefdraad, freesbewerking etc.).
 • De montage kan zonder elektrisch gereedschap worden uitgevoerd.
 • De bouten en moeren die de verbindingshoek op zijn plek houden, kunnen makkelijk zeer strak worden aangeschroefd.

Voor alle afmetingen aluminium profielen binnen ons assortiment hebben we meerdere typen verbindingshoeken. De verbinders zijn van aluminium vervaardigd, waardoor ze nagenoeg geen gewicht aan de constructie toevoegen. Toch zijn ze bijzonder vormvast en verdragen ze een even grote belasting als de profielen zelf.

De verbindingshoeken hebben centreerstukken voor een nauwkeurige montage, geborgd tegen verdraaien.

Om de verbindingshoeken aan de T-sleuven van de profielen te bevestigen kunt u kiezen voor montage met indraaibouten en flensmoeren (dopsleutelmontage) of voor montage met inbusbouten en inklikmoeren (inbussleutelmontage). Alle bevestigingsmaterialen (bouten en moeren) zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig in onze webshop aan uw bestelling toe te voegen.

Interne profiel verbinders: een sterke, verzekerde connectie

Bij interne verbindingen zijn de bevestigingselementen niet of nauwelijks zichtbaar aan de buitenkant van de aluminium profielen. Dit geeft de constructie een mooiere en professionelere uitstraling. We bieden verschillende typen interne verbinders, waaronder: 

 • Ankerpinnen: Deze montagemanier is erg functioneel wanneer u de T-sleuven van de profielen volledig open wilt houden, bijvoorbeeld voor het aanbrengen van plaatvulling. Voor een ankerpin moet er een gat in het profiel gefreesd worden, op uw aangeven kunnen we deze bewerking vooraf uitvoeren bij bestelde profielen.
 • Schroefbusverbinders: Bij deze bevestigingsmethode wordt een schroefbus in de T-sleuf van het ene profiel gedraaid. Dit gaat gemakkelijk met een (slag)schroefmachine. Een bout door de schroefbus en een inklikmoer in het andere profiel zorgen voor een hechte, onzichtbare verbinding.
 • Verlengmoerverbinders.
 • Binnenhoekverbinders.

Voor de diverse interne montagemanieren kunt u verbinders in verschillende afmetingen bij ons bestellen. Alle elementen zijn van staal vervaardigd, zodat u verzekerd bent van een stevige en duurzame verbinding tussen de aluminium profielen.

Plaatverbinders voor iedere toepassing

De verbindingsplaten zijn geschikt voor toepassingen waarbij extra stevigheid nodig is. De aluminium verbindingsplaten komen aan de buitenkant van het constructieprofiel en kunnen direct met de juiste bevestigingsmaterialen besteld worden. Voor ieder type profiel, de 20- 30- en 40-serie systeemprofielen zijn verschillende verbindingsplaten beschikbaar.

Aluminium profiel verbinders tegen scherpe prijzen

Op de profiel verbinders van Aluxprofiel zit een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarnaast kunt u profiteren van de voordelen van onze verbinders voor aluminium constructieprofielen:

 • Snel monteren en vastzetten
 • Eenvoudig gereedschap nodig
 • Omeindig vaak weer te lossen en opnieuw te plaatsen
 • Naadloos
 • Stabiel
 • Functioneel
 • Trillingsvast