zoeken
0
categorieen
Zoeken
Winkelmandje

Aluminium (constructie) profiel

Profielen van aluminium zijn uitermate geschikt voor lichte doch stevige constructies om industriële werkplekken in te richten. Denk maar aan werktafels, inpaktafels, machineframes en opslagrekken. Ook voor minder gangbare frames, zoals het raamwerk voor een 3D printer of een geautomatiseerd opslagrek, zijn de profielen ideaal. In combinatie met doorzichtige platen kunnen aluminium profielen handig gebruikt worden voor het opzetten van veiligheid-afschermingen op de werkvloer, bijvoorbeeld rond robots. U kunt in principe elke constructie ontwerpen die u wenst. Het systeem is bijzonder veelzijdig en biedt een hoge mate van flexibiliteit.

#/pagina
 
17 Resultaten

Welk constructieprofiel heeft u nodig

Het meest gebruikte aluminium constructieprofiel is het gestandaardiseerde systeem met 8 mm T-sleuven. We bieden deze profielen in verschillende afmetingen, waaronder 2020 (hoogte = 20 mm, breedte = 20 mm), 2040, 3030, 3060, 4040 en 4080. De lengte van elk constructieprofiel bepaalt u zelf, vanaf een lengte van 10 mm tot een vollengte van 6030mm. Bij een bestelling kunt u aangeven of het profiel moet worden voorzien van schroefdraad tappen, freesbewerking ankerpinnen en/of inbusgaten voor boutverbindingen. U mag erop rekenen dat alle profielen zeer nauwkeurig op de door u gewenste lengte worden gezaagd en dat inbusgaten exact op de juiste plek worden aangebracht. Aluxprofiel levert slechts hoogwaardig maatwerk!

De beste bevestigingsmaterialen voor uw aluminium profielen

Om de profielen solide en naadloos aan elkaar te bevestigen vindt u bij ons T-slot bouten, T-slot moeren, inbusbouten, moeren en ringen in uiteenlopende maten. De bevestigingsmaterialen zijn van duurzaam staal vervaardigd en berekend op een hoge druk. Uw constructie zal jarenlang onwrikbaar op de werkvloer blijven staan.

De pluspunten van aluminium als profielmateriaal

Een bijzonder voordeel van aluminium is het lage gewicht van het metaal, ruim 3 keer lichter dan staal. Hierdoor is het transport van de profielen eenvoudiger en goedkoper. Ook is er aanzienlijk minder tijd en mankracht nodig om een constructie op te zetten of te verplaatsen. Desondanks is aluminium erg strak en sterk. De compactheid van de profielconstructie zorgt voor enorme stabiliteit en een groot draagvermogen.

Van nature heeft aluminium een beschermende oxidatielaag, waardoor het ontzettend roestvast is en nauwelijks onderhoud vereist. Een levensduur van 30 jaar en meer is standaard voor een constructie van aluminium profielen. Dankzij de dampdichtheid en de afwezigheid van gifstoffen heeft het metaal geen gezondheidsrisico’s voor het personeel. Met aluminium verlaagt u ook de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. Het is een makkelijk te mijnen metaal, en voor het omsmelten en bewerken is veel minder energie nodig dan bij staal.

Ervaar het prijsvoordeel van aluminium-profielen

Een constructies die met profielen van aluminium wordt opgebouwd is in de meeste gevallen goedkoper dan een gelijkwaardige staalconstructie. Dit komt omdat de profielen uit standaard matrijzen gefabriceerd worden, waardoor er voor uw unieke werktafel of materiaalrek geen matrijskosten zijn. Ook de eenvoudige opzet van de constructie (bevestiging van de profielen) werkt kostenverlagend. Aluxprofiel zorgt bovendien voor een zeer scherpe prijs voor zowel de profielen als de bevestigingsmaterialen. Bestel uw aluminium constructieprofielen bij ons en ervaar duurzame kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten.